Hasznos információk

Tanácsok

Csontetetés és következményei

Csontetetés és következményei

Nagyon elterjedt az a rajzfilmszerű hit, hogy a kutyának csontot kell adni, jutalomként vagy több esetben fő  táplálékként. Sokan elképednek, ha azt mondom, nem minden csont jó a kutyának.  Ne adjunk egyáltalán csontot kis testű vagy idősebb kutyáknak.  Alkalmanként adható teljesen átfőtt marha lábszár. Szeret játszani vele és fogyókúráztatni is könnyebb. Tanulságként megosztom egyik friss esetemet - képekkel. 

Tovább: Tanácsok

Féregtelenítés fontossága

Féregtelenítés fontossága

Háziállataink belső élősködői jóval elterjedtebbek, mint gondolnánk. A legtöbb állat ugyanis tünetmentesen hurcol bélcsatornájában megtelepedett féregélősködőket s így észrevétlenül fertőzi a környezetét. 

Ezek sok esetben csak kellemetlenséget okoznak az állatnak – embernek egyaránt, sokszor azonban emberre is veszélyt jelenthetnek.

 

Védőoltások

Védőoltások

Kutyák kötelező és javasolt vakcinázásainak menete rendelőnkben:

  1. 6-8 hetes kor között Parvovírusos bélgyulladás elleni védőoltás.
  2. 9-10 hetes kor között kombinált védőoltás (Parvovírus, Szopornyica, Fertőzőmájgyulladás, Parainfluenza ésLeptospirosis ellen).

Nyírfacukor (xilit) mérgezés

Nyírfacukor (xilit) mérgezés

Idén második esetem késztetett arra, hogy figyelmeztessem a kutya tulajdonosokat a nyírfacukor más néven xilit (xilitol) mérgezésre. Egyre elterjedtebb a mai modern konyhában ez a fajta édesítőszer. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek, fogyókúrázók előszeretettel használják.Tovább a Tanácsok rovatban...