Hasznos információk

Tájékoztatók

Szopornyica félelmek

Szopornyica félelmek

Félelmetes szopornyicát jelentő hírek láttak napvilágot a napokban, ezért szeretném a tényeket tisztázni és az alaptalan félelmeket eloszlatni. 

Egyre több helyről halljuk, hogy új, eddig nem ismert szopornyica vírus törzs ütötte fel a fejét, amire a jelenlegi védőoltások hatástalanok. Ezeket az eseteket főleg menhelyekről, illetve menhelyről örökbe fogadott kutyáknál jelezték. A mai napig nem történt vírus izolálás, ezért nem jelenthetjük ki, hogy új törzsről van szó.

 

Tovább: a Tájékoztatók oldalon....

 

 

Járvanyhelyzet

Járvanyhelyzet

 

 

  Kedves Gazdik!        

A humán koronavírus járványhelyzetre való tekintettel a következőkre kérjük Önöket:


  • egy állattal egy gazdi jöjjön be a vizsgálóba!
    a halasztható beavatkozásokkal (pl. oltások) kérjük várjanak pár hetet!
    • a várakozási idő csökkentése, illetve elkerülése érdekében kérjenek időpontot a 06-20-494-7202-es telefonszámon!


• amennyiben lázasak, légzőszervi tüneteik vannak, kérjük, hogy kedvenceik rendelőbe hozatalára kérjenek meg egy egészséges személyt!
• amennyiben a koronavírus szempontjából fertőzött környezetben jártak, kérjük ne lépjenek be a rendelő területére, kedvenceik rendelőbe hozatalára kérjenek meg egy fertőzött környezettel kapcsolatba nem hozható személyt!
• a váróban való várakozás során egy állattal lehetőleg csak egy személy tartózkodjon!
• jó idő esetén, kérjük az udvaron várakozzanak!

Összevezetéses eboltással kapcsolatos tudnivalók

Összevezetéses eboltással kapcsolatos tudnivalók

Értesítjük a gazdikat, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara Komárom-Esztergom megyei szervezetének álláspontja szerint az összevezetéses eboltás szakmai szempontok, állatvédelmi, közegészségügyi és közbiztonsági elvek alapján kifogásolható megoldás, ezért a vezetőség augusztusi ülésén úgy döntött, a megye településein nem engedélyezi azt.

2015–től NINCS LEHETŐSÉG ÖSSZEVEZETÉSES VESZETTSÉG ELLENI EBOLTÁSRA!

Ivartalanítás

Ivartalanítás

    Az újabb állatvédelmi törvények igyekeznek szabályozni az állattartást és felelőségre  nevelni a gazdikat, de sajnos sokszor a hátrányait is tapasztaljuk. Mindig nagy probléma    volt és jelenleg még hangsúlyozottabban az - a kóbor- és kitett állatok ügyének kezelése.  A túlszaporodás miatt a kutyák jelentős része a menhelyeken, sintértelepeken vagy az  utcákon, az erdők mélyén végzi. 
 Azokat a kutyákat és macskákat, akiket nem szeretnének tenyészteni (hangsúlyoznánk a  tenyésztés szót, mert nem szaporításról beszélünk), kérjük, ivartalanítsák!

Tudnivalók műtét előtt és után

Tudnivalók műtét előtt és után

 Az állatorvosi műtétek nagyobb része tervezett műtét, így van lehetőség arra, hogy mind az állat mind a gazdija felkészüljön a műtéti beavatkozásra. A betervezhető, nem sürgősségi műtéti beavatkozásokat előzetes időpont-egyeztetés alapján végezzük.  További információkért olvassa el cikkünket a tájékoztatók rovatból.