Szolgáltatások

Szülészeti ellátás

Rendelőinkben lehetőség van nemcsak a szülészeti sűrgősségi beavatkozásokra, hanem ellési segítségnyújtásra, császármetszésre és az újszülöttek intenzív ellárására. Sajnos az ivarszervi megbetegedések a nem ivartalanított állatokban nagyon gyakoriak lehetnek.
Leggyakoribb a pyometra: a gennyes méhgyulladással rendelőnkbe érkező állatok gyakran életveszélyes állapotban vannak. A betegség háttere hormonális elváltozás, ami miatt toxinok halmozódnak fel a méhtestben és nagyon általánosak: étvágytalanság, bágyadtság, hányás, láz, hasmenés. Ha már elhúzódó a betegség és a toxinok átjutottak a méhnyálkahártyán keresztül a vérkeringésbe, a vese is károsulhat. Az állat többet iszik és több vizet ürít, mint megszoktuk.
Ebben az esetben a sürgős műtéti beavatkozást ajánljuk.

Ezen kívül lehetőség van:

  • vemhesség-megszakításra
  • álvemhesség kezelésére
  • vemhesség vizsgálatra
  • szaporodásbiológiai tanácsadásra

Ugyanakkor fontosnak tartjuk a megelőzést, főként az idősebb kan kutyák esetében, akiknél a prosztata jóindulatú megnagyobbodása, gyulladása idővel megfelelő kezelés hiányában elég gyakran daganattá alakulhat. Ebben az esetben az ivartalanítást javasoljuk, hisz a here eltávolítása megszünteti a magas hormonszintet, így a prosztata idővel elsorvad és nincs szükség a sokkal kockázatosabb prosztata eltávolításra. Az ivaros kanoknál végbél környéki daganatok, illetve here daganatok is előfordulhatnak mely esetekben az ivartalanítás szakmailag indokolt (természetesen a végbél környéki daganatok eltávolításával együtt).