Szolgáltatások

Sebészeti ellátás

Kedvenceik sebészeti beavatkozásai során ugyanazt a protokollt követjük, mint a humán operációk esetén. Mindenképp a legfontosabb tényezőnek tartjuk a műtéti beavatkozás biztonságát mind az altatás, mind az alkalmazott műtéttechnika szempontjából. Szem előtt tarjuk, hogy a beavatkozás a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon az állatok számára és ne okozzon fájdalmat.

Minden műtétet megelőz egy alapos fizikális vizsgálat és állapotfelmérés. Bizonyos esetekben előzetes laborvizsgálatokat is kérünk. 

Az altatási eljárást mindig egyedre szabjuk és premedikáció előzi meg, amikor az állatot nyugtatjuk és fájdalmát csillapítjuk.

 Az altatás bevezetése során a már lenyugtatott állatnak vénakanült ültetünk be, amin keresztül közvetlenül a vénába beadjuk az altatáshoz szükséges szereket (ha nem altatógépen alszik), de a legfontosabb az állandó folyadékpótlás, hiszen e nélkül az altatás alatt nem biztosítható a megfelelő vérnyomás, és így a vese vérellátása is veszélybe kerülhet. 

A műtét során mindig biztosítjuk az állat megfelelő testhőmérsékleten tartását, mivel az altatás során elveszítik hőszabályzó képességüket és nagyon hamar hűlni kezdenek.

A műtét során mindenben sterilitást biztosítunk. Ennek érdekében még a kezelőben történik a műtéti terület előkészítése, fertőtlenítés. Szabályos bemosakodás után, steril műtéti felszereléssel végezzük az operációt. A nem steril körülmények között végzett műtétek sebfertőzéshez, elhúzódó sebgyógyuláshoz vezethetnek. 

Minden műtéti eljárás során és utána biztosítjuk a fájdalomcsillapítást és tanácsokkal látjuk el a tulajdonost az otthoni teendőket illetően. 

 Rendelőinkben az alábbi sebészeti beavatkozásokat végezzük (sürgősségi esetben éjjel nappal) :

  • általános és speciális hasi- és lágysebészeti műtétek
  • plasztikai műtétek – pl. szemhéj korrekciója, bőrredő plasztika
  • daganatok eltávolítása
  • szülészeti műtétek - nőstény és hím állatok ivartalanítása, császármetszés
  • baleseti sebészet
  • ultrahangos fogkőleszedés, fogtömés, gyökérkezelés