Tájékoztatók

Hard Dog Race Piliscséven

A HDR egy extrém akadálypályás futóverseny, amelyet Piliscséven rendeznek. Ezen a hétvégén a Hard Dog Race Wild szemtanui lehetnek az odalátogatók.

 A mi rendelők lesz kinn az állatorvosi vizsgálatokat és esetleges sérüléseket ellátni. Nagy örömmel és őszinte csodálattal ajánlom mindekinek, versenyzőnek és látogatónnak egyaránt.

‘Itt nem csak az idővel harcolsz, hanem versenyezni fogsz a cseppet sem könnyű akadályokkal, a sárral, a vízzel, a néha makacs kutyáddal, és nem utolsó sorban önmagaddal. Mert fáradt leszel. Fájni fog mindened, a füled is sáros lesz. A végén azonban, amikor a kutyáddal együtt célba értek, csak az öröm marad. A semmihez sem hasonlítható mámoros győzelem boldogsága. Olyan, amilyenben talán még sosem volt részed. Amire büszke lehetsz, büszke magadra és a kutyádra. Magatokra, így együtt, egy csapatban. A HDR‐en részese lehetsz egy a kutyás közösségnek. Új barátokra lelhetsz, akik mind gratulálni fognak a nem hétköznapi teljesítményedhez.

A HDR nem csak egy verseny, egy kutyás ünnepnap.’

 

Második alkalommal rendezi meg nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadálypályás futóversenyét a Hard Dog Race 2017. 09. 02-án Piliscséven a Motocross pályán. A verseny nem egy könnyed teadélután. A Base verseny 6 kilométer hosszúságú, 16 akadályos pályája volt, korántsem teljesíthetetlen kihívás.
A Wild 12 km hosszú és 22 akadállyal kell megküzdened. Speciális előképzettséget ez a pálya sem igényel, viszont ide már kicsit jobban oda kell tenned magad. Szintidő itt sincs, de a büszkeségért most még jobban meg kell dolgoznia mind a hat lábnak.  A verseny sokkal inkább a kutya és gazdája együttműködésének különleges és örömteli élményét nyújtja a nevezőknek, a rendezvény pedig egy egész napos családi program, „kutyás ünnep”.
 
 

A HDR egy különleges verseny: kutyás és időméréses akadályfutás egyben. A kutya-ember páros egy versenyzőnek számít, eredményük közös. Párosok mellett csapatok nevezésére is van lehetőség. A csapatok 6 vagy 12 főből állhatnak, és minimum 4 vagy 8 kutyával versenyezhetnek. A vegyes terepen található akadályok lehetnek természetesek vagy építettek, vizesek, sárosak, de nem kívánnak különleges felkészültséget. Aki képes kúszni, mászni, lépcsőzni, nem fél vizes árokban gázolni, képes lesz teljesíteni. Ha valaki nem tudja szabályosan teljesíteni az akadályt egy kötelező gyakorlattal (30 guggolás) kiválthatja. Az sem baj, ha valaki nem fut végig, hanem ereje szerint teljesít. Már az is dicsőség, ha a páros közös élményekkel gazdagodva célba ér, kötelező szintidő nincsen.

Weboldalukről bővebben: http://harddograce.hu/fooldal